Kas

Vakfımız, Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı olarak Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesinin 20.09.1979 tarih, 1979/269 esas ve 1979/543 sayılı kararı ile kurulmuştur. Yaklaşık 17 yıl sonra, 04.12.1995 tarihinde senette değişiklik yapılarak, 16. Asliye Hukuk Mahkemesinin 1995/970 esas ve 1996/59 kararı ile 12.02.1996 tarihinde vakfın adı Selçuklu Sosyal Güvenlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı (SOGEV) olarak değiştirilmiştir. Kuruluş tarihi esas alındığında, vakfımızın yaklaşık 34 yıllık bir geçmişi vardır.

Vakfın ilk kurucuları Prof. Dr. Kamil Yaşar TURAN (merhum), İsmail Avni ÇARSANCAKLI (merhum), Ali İhsan EŞMEDERELİ (merhum), Salih Musa DİLEK, Abdurrahman ÖNCEL, Muharrem ŞEMSEK, Bülent ÖZTÜRKMEN, Abdurrahman YURTASLAN (merhum) ve Namık Kemal ZEYBEK'tir.

Ülkemizin 12 Eylül 1980 darbesiyle içine düştüğü siyasal kargaşanın (kaos), toplumsal ve psikolojik travmanın en az zararla atlatılmasında vakfımız üzerine düşen görevleri layıkıyla yapmıştır. Darbeciler tarafından tutuklanarak zindanlara atılan ve çeşitli işkencelere maruz kalan insanlarımızın muhtaç durumdaki ailelerine maddeten ve manen destek verilmiştir.

Vakfımız, sahip olduğu imkânlarla senedinde yazılı amaçlarını gerçekleştirmek için başta üniversite gençliği olmak üzere, toplumun bütün kesimlerine hizmet vermeye devam etmektedir.

VAKIFTA GENEL BAŞKANLIK YAPANLAR

• Prof. Dr. Kamil Yaşar TURAN (Merhum)
  • Galip ERDEM (Merhum)
  • Muhsin YAZICIOĞLU (Merhum)