Evet... evet, hemen her Müslüman aile doğum kontrolü yapıyor artık. Elbette hiç çocukları olmayan veya kendiliğinden zaten fazla çocukları olmayan çok az sayıdaki bazı aileler doğum kontrolü yapmıyor olabilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız "Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş... Hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz." dedi. 10 çocuk doğuran benim anam bile böyle bir anlayışın içine girmişti doğrusu… Hatta son 5 çocuğa hamile kaldığında her seferinde oturup bir ağlamıştı; ama bazı din adamlarının "Gebeliğe mani olmak bir kervanın yolunu kesmeye, hamileliği ortadan kaldırmak ise kervandakileri öldürmeye benzer" yorumunu duyunca, Allah'tan çok korkan o kadın böyle bir şeye asla cesaret edememişti.

Daha sonra doğum kontrolü konusundaki yorumlar yumuşayınca dindarlar da hamileliğe mani olan yollara başvurarak çocuk sayısını sınırladılar. Bunu hemen hepimiz de yaptık. Yapmasaydık bizim eşlerimiz de benim anam gibi 10 kadar çocuk doğururlardı. Sayın Cumhurbaşkanı ve eşlerinin doğum kontrolü tedbirlerine başvurup başvurmadıklarını elbette bilemem. Belki onların sadece dört çocukları oldu ve doğum kontrolü yollarına hiç de tevessül etmediler! Sayın Cumhurbaşkanının gelinleri de benim anam gibi 10 çocuk doğuracaklar mı acaba? Bilmem, belki Allah onlara da üç veya dörtten fazla çocuk vermez de onlar da doğum kontrolü vasıtalarına hiç başvurmazlar!

Bildim bileli "Nüfusumuz hızlı artıyor, bir gün aç kalacağız" gibi saçma düşüncelere iltifat etmedim. Çünkü biliyordum ki eğitim seviyesinin yükselmesi, şehirleşme ve sağlıklı doğum kontrolü imkânlarının artmasıyla bu iş zaten kendiliğinden bir hal yoluna girecekti. Zaten de öyle oldu. Lakin şunu da söyleyebilirim ki, sadece dünyadaki Müslümanlar bile hiç doğum kontrolü yapmayıp alabildiğine hızlı üreseler dünya nüfusu o kadar çok hızlı artar ki açlık söz konusu olmasa bile sağlıklı beslenme hakikaten tehlikeye girebilir. Hoş, zaten de böyle bir şey söz konusu değil. Dünyada nüfus planlaması ve doğum kontrolü düşüncesi içine girmeyen aile hemen hemen hiç kalmamıştır. Dünyada hemen her aile nüfus planlaması ve doğum kontrolü düşüncesi içine girmiştir ama bazıları uygun vasıtaları kolayca elde edemediklerinden benim anam gibi 10 kadar çocuk doğuran kadınlar maalesef hala mevcuttur. Esasen böyle ailelere de yardım etmek insanlığın görevidir.

Cumhurbaşkanımızın üç çocuk düşüncesine ve makul nüfus artışı düşüncesine ne kadar güçlü bir şekilde taraftar isem onun "Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş... Hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz." lafını da aynı derecede problemli buluyorum.